Uferstrasse 11
52152 Simmerath

home
Sportgaestehaus
Sport & spel
Slaapkamerindeling
Prijzen en contact
Groeps-accommodatie voor 30-65 personen aan de Rursee, 45 km van Heerlen

Natuurreservaat Hautes Fagnes, Hohes Venn in de Ardennen, Eifel

Bossen, meren en uitgestrekte bergtoppen zijn de bijzondere landschappelijke kenmerken van het Duits-Belgische Natuurpark 'Hohes Venn-Eifel.
Natuurpark Hoge Venen (in Belgie genaamd Hautes Fagnes, in Duitsland genaamd Hohes Venn) is gelegen in het middelgebergte van de Eifel en loopt door de Ardennen in.

Door de charakteristieke landschaps-elementen is een onderverdeling van het park zichtbaar: het noordwestelijke veenlandschap wordt afgewisseld met melkveehouderijen en grote bossen. Daarnaast prijkt het Hohes Venn, een uniek Europees hoog-veengebied.
Het natuurpark bevat 3 gedeeltes: een belgische en twee duitse delen, die in de bondslanden Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz gelegen ziijn.
Het Belgische gebied heeft de naam Naturpark Hohes Venn Eifel, de twee Duitse gebieden hebben de naam Naturpark Nordeifel.
Het totaaloppervlak van natuurpark Hohes Venn is 2700 km2. Daarvan ligt in Belgie 700 km2 en in Duitsland 2000 km2.
Het Belgische deel omvat 12 gemeente in de provincie Luik. Zeven gemeentes zijn Duitstalig en vijf Franstalig.
In Duitsland zijn 20 steden en gemeentes gelegen in dit gebied, de gemeentes Stadt Aachen, Duren en Euskirchen. Verder zuidelijk in Rheinland-Pfalz liggen de gemeentes Bitburg-Prum en Daun.
Groeps-accommodatie het Sportgaestehaus ligt bij Simmerath, aan de Rurstausee. Het huis ligt ongeveer 50 km van de grens bij Heerlen verwijderd.
Onderstaand krijgt u een overzicht van de vele activiteiten die u met uw groep kunt ondernemen. Er is zoveel te doen dat zowel in de winter als in de zomer een verblijf absoluut een aanrader is!


Wandelen en Mountainbiking

Quadtouren

Nordic Walking

Knaagdieren-route

Iedere plaats heeft wel een serie natuur-monumenten die u te voet of fiets kunt bereiken. Prachtige paden gaan door veengebieden, unieke rotspartijen als de 'Beilstein' of de Burberg. Een wandeling langs de bisons is spannend.

Topsport bedrijven met je zitvlak op de quad. Idealer onthaasten is er niet ... voor de luie globetrotter.
En natuurlijk kunt u zich ook in de Eifel uitleven op deze snelle vierwielers.

Wandelen in de Eifel geeft net dat speciale aroma met Nordic Walking. Voeg de dimentie 'heuvel' toe en zie uw spieren groeien.

Kom mee op een boeiend sporenonderzoek, ontdek de kunstvolle dammen van de beverfamilies aan de Rur en sla onder vakkundige leiding de dieren in hun natuurlijke levensruimte gade.


Zwemmen Rursee

Zwemmen overdekt

Forellen-kwekerij

Kinder-aktief-park

Direkt bij het groeps-vakantieverblijf kunt u in het glasheldere water van de Rurstausee zwemmen. De grasstranden lenen zich uitstekend voor luieren en zonnen aan het water.

In de omgeving zijn prachtige grote zwembaden, zoals het waterparadijs in Wurselen, met vele glijbanen, zwembaden, sauna en wellness.

Maak een mooie wandeling van ongeveer 2 uur door het bos naar Forellenhof en proef de heerlijke verse forel van de kwekerij.

Een half uurtje met de auto en u maakt de kinderen blij met een dagje avonturieren in dit overdekte park met klimwanden, vele springkussens, glijbanden en echte kinderskelterbaan


Monschau

Rohren

Kreuzau

Keulen

Of het nu om de burcht gaat, het oude raadhuis, de vele oude straatjes of gewoon dat pintje op het terras, Monschau is een bezoek waard.

Nog zo'n schattig plaatsje. Ga eens als een echte toerist wandelen van Monschau naar Rohren. Link: http://www.monschau.de

Deze leuke plaats met een prachtige overdekt zwemparadijs is een geliefd uitgaansdoel. Prachtig centrum met vele winkeltjes en terrasjes.

U zit slechts 60 km verwijderd van een van de grootste steden van Duitsland: Keulen aan de Rijn. Link: http://www.koeln.de


Vierlandenpunt

Zeilen

Aken

Kanovaren

Eindelijk heeft u de kans dat oer-verlangen in vervulling te laten gaan: het bezoeken van het vierlandenpunt. Of was het toch het drielandenpunt...?

2.000 zeilers kunnen zich niet vergissen &endash; de Rursee is een perfect rivier. Wie het eens wil proberen, kan een cursus voor beginners aanvragen of met de hele groep tegen elkaar zeilen.

Aken by night. Het nachtleven en Aken is berucht... met alle restaurantjes, kroegjes, schitterend uitgaansleven. Overdag ook de moeite waard! Link: http:www.aachen.de

Direkt vanuit het groepshuis kunt u met 20 man tegelijkertijd een rondje kanovaren op het meer. Onder professionele begeleiding gaat ook.


Wandklimmen

Ballonvaarten

Hanggliding

Vissen

Als u dacht dat u naar Verweggistan moest voor het echte werk, dan vergist u zich. In de Eifel zijn echte wanden en geen kleine jongens.

Bekijk de Eifel eens van boven. De kunst is niet om te weten waar u opstijgt maar te weten waar u landt. Weest niet bezorgd, u wordt keurig thuis gebracht.

Allerlei soorten hanggliding en deltavliegen is mogelijk in de Eifel, zelfs parachutespringen en rondvluchten.

Van het deltavliegen weer met beide benen op de grond voor een dagje hengelen. Zou hij nu eindelijk de Berracuda vangen... dat wordt heel lang vissen.


Planwagen

Golven

Skien en langlaufen

Survival

Slecht ter been, geen zin in wandelen of fietsen, te bang voor quad en toch een ritje in de natuur? Dan pakt u de planwagen met de hele groep.

Als u dacht dat u lekker kon golven in Nederland, dan heeft u de golfbanen in Duitsland nog nooit gezien. Prachtige landschappen.

In de Eifel zijn skipistes met echte sleepliften, afdalingen en langlaufloipes. De bekendste is skigebied Schwarzer Mann en Hohe Acht.

Een lange boswandeling, overnachten in de bossen en natuurlijk die moeilijke oversteek over de rivier hoort bij het survivallen.


Zomerbobbaan

Rondvaarten op de Rurstausee

Grote kinder-racetest

Skilift bij Rohren

Het is een forse sleep naar boven, waarna de groep met een noodgang naar beneden glijdt.... op de langste glijbaan van de Eifel.

Een half rondje om het meer en daarna met de rondvaartboot terug of gewoon een rondvaart. Alles is mogelijk... de boot stopt voor de deur.

Spektaculaire autoraces voor kinderen. Wie is de sterkste of wie is de snelste? Leuk dagje uit bij de bobbaan met racetest.

Dichtbij de accommodatie, een half uurtje met de auto en u kunt de latten onderbinden voor een dagje skipret.